Cumbre 3000. Tajo de los Machos (04/07/2014). ***Imágenes actualizadas***

El passat quatre de Juliol ens varem reunir un grup de socis del Club de Muntanya Acclivis  i algun amic més per desplaçar-nos a Sierra Nevada amb l’ànim de pujar un cim de 3.000 metres, cosa que per alguns era la seua primera aventura en alta muntanya, i per a altres fer recordar a les cames que encara són capaces de fer-ho.
CIMG9935Eixim, de Crevillent vora les cinc de la vesprada del divendres quatre, i arriben a l’alberg situat a la part alta de Pradollano, a la vora de la carretera que puja a la Foya de la Mora, prop de les nou de la nit.
Al matí següent ens alcem a les sis de la matinada per prendre qualsevol cosa de menjar i pujar amb els cotxes fins a la Foya de la Mora i començar la pujada a les set de la matinada.
Passem per la dreta de la Verge de les Neus dirigint-nos a la zona de Borreguiles per continuar per la Llacuna de les Egües on comença la senda que, passant per les conguestes de Els Talls de la Verge i després de dos hores i mitja i de creuar varies geleres, ens deixa al ruinós refugi Elorrieta on esmorcem i reposem forces.
Allá vam estar proposant, uns si pujavem al Cartujo i altres cap als Talls dels Mascles.
CIMG9928Finalment ens varem decidir pels Talls i cap allá ens vam anar. Després d’hora i mitja més de caminada i de passar per un caos de blocs de pedres que a més d’un li va passar factura a les cames arribem als Talls.
El temps ens va acompanyar, va fer un bon sol i una mica de vent que va fer la marxa més lleugera.
Felicitacions als tres companys del grup que aconseguiren el seu primer 3000 a Sierra Nevada: Josefa, Joelle y Paco, després de caminar 24 km, d’utilitzar nou hores i mitja per fer-ho i superar un desnivell de mes de 1.000 mts.
TEXTO EN CASTELLANO:
El pasado cuatro de julio nos reunimos un grupo de socios del Club de Montaña Acclivis y algún amigo más para desplazarnos a Sierra Nevada con el animo de subir a una cumbre de 3000 metros, para algunos era su primera aventura en alta montaña y para otros hacer recordar a las piernas que aun son capaces de hacerlo.
20140705_152911Salimos de Crevillent sobre las cinco de la tarde del Viernes y llegamos al albergue situado en la parte alta de Pradollano al lado de la carretera que sube a la Hoya de la Mora sobre las nueve de la noche
A la mañana siguiente nos levantamos a las seis de la mañana para comer algo y subir con los coches hasta la Hoya de la Mora para empezar la ascensión a las siete de la mañana.
Pasamos por la derecha de la Virgen de las Nieves dirigiendonos a la zona de Borreguiles para continuar por la laguna de las Yeguas donde empieza la senda que, pasando por los  Lagunillos  y los ventisqueros de los Tajos de la Virgen y después de dos hors y media y de cruzar varios neveros, nos deja en el ruinoso refugio de Elorrieta. Allí estuvimos proponiendo unos de subir al Cartujo y otros de seguir hasta los Tajos de los Machos.
CIMG9933Al final nos decidimos por subir a los Tajos y hacia allí nos fuimos. Después de hora y media mas de caminata y de pasar por un caos de bloques de piedra  que a mas de uno le paso factura en las piernas por lo escarpado del terreno llegamos a los Tajos de los Machos.
El tiempo nos acompañó, hizo sol y tuvimos una ligera brisa que hizo la marcha mas llevadera.
Felicitaciones a los tres compañeros que hicieron su primer tresmil, Josefa, Joelle y Paco y después de recorrer 24 km, emplear 9 horas y media y subir un desnivel de mas de 1000 metros.
Imágenes de la actividad:

(fotos Joelle)

(fotos Luis)

Scroll al inicio