Subida al Calar de Santa barbara (Baza 2.271 m).

El Dissabte 15 d’Octubre de 2011 varem eixir el meu fill Pau, la meua dona Trini i jo mateix a pujar un cim de 2.000 mts. Elegirem el Santa Barbara de Baza per ser un cim de fàcil accés i sense cap dificultat tècnica ja que esta a estat el primer cim de 2000 mts. que fan la meua dona i el meu fill, especial dedicatòria a la meua dona, donat que molta gent coneix les dificultats que per a ella te eixir a la muntanya.

La arribada al lloc on varem deixar el cotxe es molt fàcil, hi ha que eixir desprès de Baza (direcció a Granada) en la eixida de Parque Natural Sierra de Baza i agafar un camí que corre paral-lel a la autovia mes o meins un kilometro fins aplegar a una casa on surt un camí asfaltat (pista forestal) que munta al centro de visitant del parq i al cortijo Narvaez, seguim pujant fins a un pla anomenat Prados del Rei, deixem el cotxe i seguim per una pista forestal que gira a la esquerra cap a la cara nort del Santa Barbara, que passa per unes mines abandonades on se extreia plom i fluorita, fins al fina del camí, on fa un coll, una volta en el coll, girem cap a la esquerra on una pujada suau arribem al cim.Varem emplear en esta pujada sense preses unes tres hores i quart. Recomanable a principiants.

El Sàbado 15 de Octubre de 2011 salimos mi hijo Pau, mi mujer Trini y yo a subir una cumbre de 2.000 mts. Elegimos el calar de Santa Barbara de Baza por ser un sitio de facil acceso y sin dificultad tècnica ya que esta es la primera cumbre de 2000 mts. que suben mi mujer y mi hijo, especial dedicatoria a mi mujer ya que mucha gente conoce las dificultades que ella tiene para subir a la Montaña.

La llegada al lugar donde dejamos el coche es muy facil, hay que salir despues de Baza (direcciòn Granada) por la salida de Parque Natural de la Sierra de Baza y coger un camino que corre paralelo a la autovia, mas o menos un kilometro, hasta llegar a una casa de dode sale una pista asfaltada a mano izquierda que sube al Centro de Visitantes del Parque y al cortijo Narvaez, seguimos subiendo por la pista hasta un collado que se llama Prados del Rey donde dejamos el coche y seguimos por la pista que sale a la izquierda hacia la cara norte del Santa Barbara que pasa por unas minas abandonadas donde se extraia plomo y fluorita, hasta el final del camino, donde hace un collado, una vez en el collado giramos a la izquierda donde en una subida suave llegaremos a la cumbre.Nosotros empleamos en esta subida yendo despacio unas tres horas y cuarto. Recomendable a principiantes.

 

Imágenes de la actividad:

Deja un comentario