Sierra de Benicadell (1275 m).

Amb la intenció de pujar al cim del Benicadell ens dirigim el dissabte 27 de març fins al port d’Albaida, i ens desviem cap al camí de servei  i canvi de sentit que hi ha dalt del port i eixim pel segon camí  on vorem els panells informatius.

IMGP5205La ruta ix des  del panell informaiu que hi ha al barrranc de Fontaneretes,  on deixem els cotxes. El sender comença  per la dreta orogràfica del barranc, pugem amb suau ascensiò i, quan  trobem una bifurcació  marcant el PR 184, ens dirigim a la dreta per pujar per  l’ombiu del  Alt de  Sanabre, i passem per la cava de Carcaixdent  fins a la casa del senyor  Miguel on esmorzem.

Desprès, seguim  la pista o tallafocs a la dreta  fins aplegar al sender que ens  duu  fins a la cava del Benicadell, en aquesta part del sender  hi ha unes magnifiques vistes de la vall d’Albaida i de pobles  com ara Otos, Beniatjar, Gaianes, Ontinyent… Des del coll següent,  a banda de les vistes de la vall a la dreta, també temin les espectaculars vistes de Beniarrés i el seu pantá  a l’esquerra.

Seguim el sender  i  apleguem a la cava del  Benicadell  que encara conserva el sostre sencer encara que el fons esta plé de brossa, segurament producte del  civisme d’alguns “muntanyers” que passaren per aquest lloc.

IMGP5199Deixem la cava i ens dirigim pel mateix  sender  fins al cim del Benicadell,  passant  per l’encreuament del sender que baixa a Gaianes,  aquesta part final de pujada  és la més exposta  ja que, per aplegar al cim, hem de travessar  uns cinquanta metres de crestes  on hi hem de portar atenció,  perquè  és una zona un poc aèrea i cal ajudar-se un poc de les mans.

La baixada la fem per el marteix sender fins aplegar a la casa del senyor Miguel , on seguim per el camí de la dreta  fins  aplegar a la cava de Don Diego, a la Esquerra, en el sentit de la marxa,  trovem el sender  que ens deixarà,  passant per la bifurcació del PR 184, als panells informatius del port d’Albaida.

Distància                                             17 kilòmetres

Desnivell  positiu                                   714 metres

Desnivell  negatiu                                 691 metres

Temps en marxa                                 4 hores i 23 minuts

Temsp total (comptant parades)   5 hores i 20 minuts

 TEXTO EN CASTELLANO:

Con la intención de subir a la cumbre del Benicadell nos dirigimos el sábado 27 de marzo hacia el puerto de Albaida  y nos desviamos hacia el camino de servicio y cambio de sentido que hay arriba del  puerto,  salimos por el segundo camino y vemos los paneles de  información.

La ruta sale de los paneles de información que están en el barranco de Fontaneretes donde dejamos los coches, y que sale a la derecha orográfica del barranco para subir en suave pendiente hasta un cruce de senderos marcado con el  PR 184, que cogemos a la derecha por la umbría del Alto de Sanabre, pasamos por el nevero de Carcaixent y llegamos a la casa del señor  Miguel donde almorzamos.

IMGP5199Después seguimos la pista o cortafuegos que desemboca en la senda  que nos llevará hasta el nevero del  Benicadell. En esta parte de la senda hay unas magnificas vistas del valle de Albaida y de pueblos como Otos, Beniatjar, Gaianes, Onteniente… Desde el collado siguiente, además de las vistas del valle a la derecha, también tenemos a la izquierda espectaculares  vistas de Beniarrés y su pantano.

Seguimos el sendero y llegamos al nevero del  Benicadell  que aún conserva el  techo entero aunque el fondo está lleno de basura, producto seguramente del civismo de algunos “montañeros” que pasan por este lugar. Dejamos el nevero y nos dirigimos hacia la cumbre del Benicadell, pasando por el cruce del sendero que baja hacia Gaianes. Esta parte final de subida a la cumbre es la más expuesta, ya que hay que atravesar unos cincuenta metros por la cresta,   un poco aéreos,  y hay que llevar un poco de cuidado y ayudarse con las manos.

La bajada la hacemos por el mismo sitio pero, al llegar a la casa del señor Miguel, nos desviamos por el camino a la  derecha hasta llegar al nevero de Don Diego, donde encontramos a su izquierda, en el sentido de la marcha,  el sendero que, pasando por el cruce del PR 184, nos llevará de nuevo hasta el panel informativo del puerto de Albaida.

Distancia                                            17 kilómetros

Desnivel positivo                             714 meros

Desnivel negativo                            691 metros

Tiempo en marcha                          4 horas y 23 minutos

Tiempo total (con paradas)           5  horas y 20 minutos

Imágenes de la actividad:

Deja un comentario