Penya la Mina (Per l’umbría de L’Algaiat).

En aquest cas emprenem la ruta Vicen, María Teresa i jo, trobem a faltar  la companyia de Martín i Toñi.

Deixem el cotxe en l’ermita de l’Algaiat, una pedania de la Romana, i des d’allí agafem una pista que ens portarà entre cultius de ametllers i oliveres fins al peu de la Penya de la Mina, a la qual ja albirem com una mola imponent a la nostra dreta. Creuem els últims bancals i després d’abandonar-los penetrem en un xicotet bosquet de carrasques.

Des d’ací, per una bonica senda, ascendim vorejant les espectaculars parets rocoses que cauen a tall des del cim, entre carrasques que s’alternen amb savines, ginebres, coscolls, llentiscles… i espècies aromàtiques com a timó, romer i espígol, entre altres. Arribem al serral oriental, en el cordal de la serra, on connectarem amb el PR CV-281 que ve de la Canalosa, i des d’on tenim la primera vista impressionant de la Serra del poble.

Seguim l’ascensió per una empinada senda entre paredasses que ens porta fins al cim, la nostra idea inicial era fer-la lineal, però trobem un grup d’excursionistes que ens indica una altra baixada, i decidim canviar, per la qual cosa seguim pel cordal en direcció a la Penya Grossa i abans de començar l’ascens a la mateixa. Agafem una senda a la nostra dreta que està senyalitzada amb pedres  i que baixa per un empinat pedregar, fins a acabar en uns bancals que ens retornen a les pista i d’allí a l’ermita on havíem deixat el cotxe.

km. 7,52

Desnivell positivu: 600m

Desnivel negatiu: 600m

Data: 31/10/2020

Deja un comentario